Ekologiskt hos PD friskvård

Forfatter 12. mars, 2014

Att använda skonsamma, naturliga och ekologiska material är ett sätt att värna om både människan och miljön. Detta är viktigt för mig, därför satsar PD friskvård på en ekologisk inriktning.

De massageoljor/fetter som används under mina behandlingar innehåller endast vegetabiliska oljor/fetter, ekologiska örter och eteriska oljor. Produkterna innehåller med andra ord ej några mineraloljor (petroleumoljor), animaliska råvaror, färgämnen eller syntetiska doftämnen. Produkterna har endast testats på människor.

Jojoba Oil 55 T200-tile

Hela mitt nya försäljningssortiment av hudvårdsprodukter är helt naturliga och ekologiska. Även dessa innehåller endast naturliga vegetabiliska
oljor/fetter, ekologiska örter och eteriska oljor. Sortimentet består bland annat av tvålar, rengörings- och näringsgivande oljor.

Alla mina behandlingsoljor/fetter och hudvårdsprodukter kommer från företaget Nea Of Sweden, vars filosofi är att ”less is better”. Deras ställningstagande är att ”För din, barnen, djuren och vår planets skull vill vi efter bästa förmåga uppmuntra användningen av naturliga produkter och att bidra till ekologisk medvetenhet och respekt för allt liv. Det är bara Naturligt!” Deras varumärke är: BMV, Bra MänniskoVal®.

Produkterna tillverkas och kontrolleras i Cosmetics – Good Manufacturing Practices (GMP) anda. Detta innebär bland annat att produkterna genomgått kontroller vad gäller mikroorganismer, bakterier och jästtillväxt, detta för att säkerställa säkerheten för kunderna. Mer information om produkterna och om företaget Nea Of Sweden hittar du på www.neaofsweden.se

Även i övrigt satsar PD friskvård på en så miljövänlig inriktning som möjligt, exempelvis är rengörings- och tvättmedel miljömärkta (Svanen- eller Bra Miljö Val) och omsättningen reducerad med 50 % av stora delar av förbrukningsartiklarna.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ledsen, kommentering är avstängd.

Inga trackbacks ännu.